HaberlerKOBİ HaberlerUfuk2020 KOBİ'lerde İnovasyon Çağrıları Açıklandı

Ufuk2020 KOBİ'lerde İnovasyon Çağrıları Açıklandı

altAvrupa Birliği Çerçeve Programları (AB ÇP) Avrupa'nın bilim, teknoloji ve inovasyon politikalarının ve uygulama araçlarının uyumlaştırılması amacıyla oluşturulan Birlik Programı'dır. İlki 1984 yılında başlatılan ve dünyanın en yüksek bütçeli sivil araştırma programı niteliğine sahip Çerçeve Programlar sekizincisi olan Ufuk2020 Programı (Horizon 2020) 2014-2020 yılları arasında yaklaşık 80 Milyar Avro bütçe ile yürütülmektedir. Çerçeve Programlar Ufuk2020 Programı kapsamında bireysel araştırmaların yanı sıra enerji, sağlık, ulaşım, gıda, çevre, bilgi ve iletişim teknolojileri gibi alanlarda uluslararası işbirliğine dayanan araştırma ve inovasyon faaliyetleri desteklenmektedir. Ufuk2020 Programı'ndan üniversiteler, araştırma kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kuruluşları ve diğer kuruluşlar (STK, birlik, dernek vb.) faydalanabilmektedir.

Ufuk2020 kapsamında yürütülen “KOBİ'lerde İnovasyon” Programı bir dizi kapasite oluşturma, iletişim geliştirme, işbirliklerini destekleme yoluyla daha verimli bir KOBİ inovasyon ekosisteminin geliştirilmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca, "KOBİ'lerde İnovasyon" Programı doğru iş stratejisi geliştirme, iş süreçlerini iyileştirme, yeni yetkinlikler ve beceriler kazanma veya diğer kaynaklara ulaşma konularında destek sağlamaktadır.

KOBİ inovasyon ekosisteminin dinamizmini ve esnekliğini güçlendirmek için tasarlanan "KOBİ'lerde İnovasyon" Programı çerçevesinde KOBİ’lerin yanı sıra onlara destek sağlayan inovasyon ajansları ve kümelenme kuruluşlarının da dâhil olduğu ekosistem paydaşlarının gelişimi için 2018-2020 yıllarında da sürdürülecektir."KOBİ'lerde İnovasyon" Programı kapsamında yer alan aşağıdaki çağrı başlıkları genel anlamda KOBİ’ler ve ilişkili ekosistem paydaşlarına işbirliği ve akran-öğrenme yoluyla inovasyon kabiliyetleri ve hizmetlerini geliştirmeleri yolunda fırsatlar sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Ufuk2020 KOBİ'lerde İnovasyon Programı Bilgi Notu için tıklayınız.